2017-11-16 11:38:07• hírek • Bede Emőke

Újabb gyalogost gázoltak el a hírhedt útkereszteződésben

Több alkalommal is történt már gázolás ezen a helyszínen. Fotó: Szatmar.ro Archívum.
Több alkalommal is történt már gázolás ezen a helyszínen. Fotó: Szatmar.ro Archívum.

Csütörtök délelőtt, 10 óra magasságában gázolásos baleset történt az I. C. Bratianu sugárúton.

Mint Lucian Tartatól, a szatmári mentőszolgálat szóvivőjétől megtudtuk, a 68 éves férfi át szeretett volna kelni a Divatház tövében található gyalogátkelőn, azonban egy a Horea utcából kikanyarodó autó elütötte. A férfi szerencsére nem sérült meg súlyosabban. A helyszínre kiérkező mentősök nem fedeztek fel törésre utaló jeleket, csupán apróbb zúzódásokat a végtagokon és a fejen. A férfit a mentők kórházba szállították, ahol további vizsgálatoknak vetik alá, hogy biztosan kizárják a komolyabb sérülések esélyét.
 

A hivatalos rendőrségi közlemény szerint a vétkes sofőr nem állt alkohol befolyása alatt. Vallomása szerint kanyarodás előtt megfelelően biztosította magát, azonban a szemébe tűző nap miatt nem látta a zebrán átkelő férfit.
 

Nem ez volt az első szerencsétlen baleset, mely ebben az útkereszteződésben történt, az utóbbi években nem egyszer kellett hasonló közúti eseményről beszámolnunk.
 

A helyzet akkor hágott tetőpontjára, amikor a tavalyi év áprilisában egy idős férfit halálra gázolt egy furgon, mely a Horea utcáról kanyarodott ki. A sokkos állapotba került sofőr mai sorstársához hasonlóan szintén nem vette észre a gyalogost. Az eset után nem sokkal a hatóságok úgy döntöttek, hogy megtiltják a Horea utcából való balra kanyarodást, hogy kivédjék a hasonló baleseteket.
 

Ez nem bizonyult hosszantartó döntésnek, mivel 2016 októberében feloldották a balra kanyarodás tilalmát. Azóta ismét megszaporodtak a közlekedési balesetek a Divatház előtt. A rendőrségi jelentések alapján azonban megállapítható, hogy ha a közlekedés minden résztvevője – gyalogosok és autósok egyaránt – betartanák az alapvető szabályokat, akkor a balesetek többsége elkerülhető lenne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: